Ρεβύθια Σαλάτα

nohut

Υλικά

- 1 κιλό βρασμένα Ρεβύθια Α/Α Δομοκού
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 3 κουταλιές σούπας κάππαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο 
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 κουταλιές σούπας κόκκινο ξύδι και 2 μπαλσάμικο
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο ή ρίγανη
- αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

- Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε περίπου μία ώρα και τα σουρώνουμε.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι
- Ψιλοκόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ρεβύθια, τις κομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το κύμινο, τα σκόρδα και το αλατοπίπερο
- Ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα  τα ρεβύθια με τις πιπεριές και τα κρεμύδια και περιχύνουμε το περιεχόμενο του μικρού μπολ στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα και τη σερβίρουμε κρύα.

 




Ο Καιρός σήμερα

MambWeather icon
Αθήνα
--- °C
Αθήνα °C
[Details]

...και η ώρα είναι:

Γρήγορη Επικοινωνία

Αρκαδίου 25 Κορυδαλλός

τ.κ. 181 22

Τηλ. 210 5450547

Fax. 210 5450567

Κιν. 6976 395473

e-mail: ospria.gr@gmail.com

Βρείτε μας και στο Facebook:

facebook-logo